Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Interjú Szász Kittivel

2013-12-19 22:29:44
Az évzáró esemény után alkalmunk nyílt egy rövid interjút készíteni Szász Kitti háromszoros freestyle világbajnok honfitársunkkal!

Foglalkoztál-e a labdarúgással, mielőtt a szabadstílusú labdarúgásba belevágtál?

Sz.K.: Nem, soha nem fociztam, 9 évet karatéztam. Egyébként egy videót láttam az interneten, és onnan tetszett meg a sportág.

Van-e valamilyen megkötés a freestyle-ban, hogy találod ki a trükköket, napi hány órát gyakorolsz?

Sz.K.: Nincsenek megkötések, nincsenek kötelező elemek sem a versenyeken, tehát mindenki azt csinál, amit akar, ezért szabadstílusú futball a neve a sportnak. Napi olyan 2-3 órát edzek már lassan 7 éve.

Jövő héten lesz Budapesten az Európa bajnokság. Várod már, hogy Magyarországon is megmutasd magad?

Sz.K.: Igen, ez az első alkalom, hogy ilyen nívós versenyt rendeznek hazánkban. Ez egy pluszt ad mindenképp az egészhez, jobban fogok izgulni itthon, mint a világbajnokságon.

Milyenek az esélyeid?

Sz.K.: Elméletileg én vagyok a legnagyobb esélyes, gyakorlatilag majd meglátjuk, hogy sikerül.

Szeptemberben Tokióban megnyerted a 3. világbajnoki címedet, és jutalmul meghívást kaptál Brazíliába a nagypályás futball vb-re. Hogy élted meg ezt a megtisztelő felkérést?

Sz.K.: Már verseny előtt tudtam, hogy az első helyezettnek járó díj a brazíliai vb-re való utazás. Amikor megnyertem a verseny, tudtam, hogy ott fogok tölteni több, mint egy hetet. Mindenképp nagy öröm volt, hogy sikerült nyernem, még úgy is, hogy nem azt az ellenfelet kaptam, akire számítottam. A nagy rivális nem jutott a fináléba, így úgymond kevésbé stresszes volt a döntő, de ennek ellenére talán a könnyebb trükkjeimet is elrontottam, de végül is jól jött ki, és nyerni tudtam. Egyébként a nagypályás futball vb után a következő freestyle világbajnokság is Brazíliában lesz.

Volt már lehetőséget kipróbálni az új VB-labdát?

Sz.K.: Igen, nekem nagyon tetszik. Kompakt az egész labda, kis rücskök vannak rajta, amitől jobban tapad a lábfejemhez. Olyan érzés, mintha kisebb lenne, mint a normál 5-ös labda.

Szurkolunk Kittinek a hazai rendezésű EB-n!!! Sok sikert!

Megosztás a Facebook-on

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!