Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Szezonértékelő - Női Csapat

2016-07-05 19:13:32
Szezonértékelő - Női Csapat

Miután mindig a hölgyeké az elsőbbség, ezért elsőként a Sajóvölgye Focisuli Női csapatának edzőjét, Béres Csabát kértük meg az értékelésre.

2015/16-OS BAJNOKSÁG

ÁLTALÁNOS SZAKMAI ÉRTÉKELÉS

A csapat 11 fős kerettel látott munkához 2015. augusztus 13-án.

Az elmúlt bajnokságot utolsó helyezettként zártuk. Kielemeztük ennek a szakasznak a történéseit, megtaláltuk az alapvető hibáinkat, kerestük az előrelépés megvalósulását segítő lehetőségeinket, szakmai programot dolgoztam ki az előrelépés megvalósulása érdekében.

Változtattunk a csapat szerkezetén, konkrét védekezési és támadási szisztémák begyakorlásához kezdtünk. Miután technikailag eljutottunk egy megfelelő szintre, a taktikai képzettség javításán dolgoztunk. Ennek köszönhetően már ellenfélhez tudtuk igazítani az elképzeléseinket és ez sokszor sikert eredményezett.

Fizikálisan a játékosok az elmúlt évben sem maradtak el ellenfeleiktől, ennek ellenére a felkészülési szakaszban ezt a területet sem hanyagoltuk. Bőségesen építettem az edzések anyagába olyan labdás és labda nélküli feladatsorokat, melyek a fizikális képzést segítették.

A labdakihozatal, a támadásvezetés hatékonyságának növelése volt az első időszakban a legfontosabb feladat. Ezen a téren jelentős fejlődés mutatkozott a bajnokság során. Javítanunk kellett a helyzetkihasználáson is, hiszen itt is sok volt a hiányosság.

Összességében a táblázaton elfoglalt helyezésünk azt követelte, hogy a játék minden területén javítsunk, ha szeretnénk előre lépni. Úgy tűnik, ezt fokozatosan sikerült elérnünk.

AZ ELÉRT EREDMÉNYEK

Eredményességi mutatóink bizonyítják, hogy jó úton járunk. A téli pihenő előtt a 4. helyen állt a csapat. Sikerült meglepetés győzelmeket aratnunk, és tudtuk hozni azokat a pontokat, melyeket alapból beterveztünk.

9 mérkőzés 6 győzelem 1 döntetlen 2 vereség 27 lőtt gól 10 kapott gól

Az előző évek tükrében a tavaszi szezon teljesítménye miatt sem kell szégyenkeznünk. Sikeres téli felkészülést követően ott folytattuk, ahol abbahagytuk.

8 mérkőzés 4 győzelem 2 döntetlen 2 vereség 18 lőtt gól 18 kapott gól

( Azért van egy meccsel kevesebb, mert a tavaszi rajt előtt a Tállya visszalépett.)

A bajnokság végeztével a negyedik helyen zártunk.

17 mérkőzés 10 győzelem 3 döntetlen 4 vereség 45 lőtt gól 28 kapott gól

Reálisnak tartom, hogy a Sárospatak és a KBSC megelőzött minket, viszont a Tiszalúc bajnoki címe számomra meglepetés. Aminek nagyon örülök, hogy a bajnokságban egyik csapat sem tudott oda-vissza megverni minket!

ERŐSSÉGEINK

Erősségünknek tartom a csapategységet és azt az elszántságot, ami ebben az évben jellemezte a Sajóvölgye női csapatát. 35 fokos meleg, máskor novemberi szakadó eső sem vette vissza a lelkesedést sem edzésen, sem mérkőzések alkalmával. Az elvégzendő feladatokat elvégezték a játékosok, az edzésekről csak indokolt esetben hiányoztak.

GYENGESÉGEINK

Még mindig nagyon sok helyzet marad kihasználatlanul. Védekezésünkből ügyesen kihozzuk a labdát, kapu elé jutunk, ott viszont sokat rontunk. Volt olyan mérkőzésünk, amelyen 8 kapufát rúgtunk, ezeket döntően ziccerekben produkáltuk.

A LEGEMLÉKEZETESEBB MÉRKŐZÉS

Két olyan mérkőzésünk volt, melyek után sokan nem hittek a szemüknek. Ősszel sikerült a KBSC-t idegenben legyőznünk, a tavaszi nyitómeccsen pedig azt a Tiszalúcot vertük 1:0-ra hazai pályán, amelyik ősszel gólt sem kapott és végül megnyerte a bajnokságot!

MIRE VAGYOK A LEGBÜSZKÉBB?

A csapatra vagyok a legbüszkébb!

A SZEZON ELŐTTI CÉLKITŰZÉS TELJESÜLÉSE

Az volt a célunk a bajnokság kezdetekor, hogy kimozduljunk abból a „ minket úgyis megver mindenki” skatulyából. Szerettem volna, ha ezt a játékosok is így gondolják. Amikor a KBSC-t sikerült megvernünk, a Sárospatakkal sikerült ikszelni, innen elkezdődött valami. Három csapat megelőzését terveztem, ezt a 4. hely megszerzésével túlteljesítettük. ( a bronzérmessel megegyező pontot szereztünk!)

A kapu előtti végjáték pontosítását terveztem, ez nem sikerült maradéktalanul. A labdakihozatallal nagyon sokat szenvedtünk az előző bajnokságokban. Le akartam szoktatni a játékosokat a labda céltalan, de biztonságosnak tűnő „előre rugdosásáról”. Ez sikerült.

Nem terveztük túl magunkat amit szerettünk volna, azt elértük.

Elértük azt is, hogy az alapelvünket elfogadták a játékosok: bízzál magadban, bízzál az általad elvégzett munkában, bízzál a csapatban és bízzál az edződben!


CSAPATSZELLEM

A játékosok zöme egy iskolába jár, jól ismerik egymást. Számomra úgy tűnik, egy jó közösség alakult ki az elmúlt három évben.

Béres Csaba
Sajóvölgye Focisuli Női csapat edző

Megosztás a Facebook-on
2015-10-03-842015-10-03-85160417_SVF-KBSC_leany_bj-10

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!