Együttműködő partnereink:

DVTK

KBSC

Putnok FC

Bánhorváti SE

pfla.hu
Sajóvölgye Focisuli
együttműködő partnerének,
a Puskás Akadémia
hivatalos honlapja


A JÁTSZI FOCI
a Sajóvölgye Focisuli tehetségkutató és tömegsport tagozataként működő mozgalom.
Fontos tudnivalók: link


hotellukacs.hu
Hotel Lukács

HÍREK

Egyesületünk edzője, Zabos Attila befejezi játékos karrierjét!

2013-12-21 14:41:41
Egyesületünk edzője, Zabos Attila befejezi játékos karrierjét!

Attila januártól csak az edzői munkára koncentrál!

Csapatunk kiváló középpályása, Zabos Attila sajnálatos módon a januári felkészülést már nem kezdi el a fiúkkal.

Attila 182-szer lépett pályára az NB I-ben, ezeken a mérkőzéseken 5 gólt szerzett. Tagja volt az U-21-es válogatottnak, akikkel beutazta a világot. Szerepelt a Vasas, az MTK és a Nyíregyháza csapataiban az első osztályban. Játszott Bajnokok Ligája selejtezőjében, ahol többek között a Celtic Parkban 60.000 ember előtt mutathatta meg tudását. Putnokra 2011. nyarán érkezett, ahol az első évben megnyerte a csapattal az NB III. Mátra csoportját, így feljutott az NB II. Keleti csoportjába. Csapatunkban összesen 57 mérkőzésen lépett pályára, ezeken a mérkőzéseken összesen 3 gólt szerzett.

Majdhogynem 15 évet töltöttél el a felnőtt labdarúgásban MO-n. Ennyi idő után nehéz egy ilyen döntést meghozni. Feldolgoztad már, hogy januárban nem kezded el a felkészülést a többiekkel?

Z.A.:

Igazából nem én hoztam meg a döntést, hanem a testem mondatta ki velem. Nem tehettem mást, rengeteg operáción és rehabilitáción vagyok túl, és már nem tudom azt a szintet hozni, amit várnak tőlem, de ami ennél is fontosabb, amit saját magamtól várnék!
Még nem dolgoztam fel, hogy nem leszek ott a kezdésnél, de úgy érzem a megfelelő döntést hoztam!

Többek között megfordultál a Vasasban, az MTK-ban és a Nyíregyházában is, ezekben a csapatokban 182 meccsen 5 gólt szereztél az NB I-ben. Melyek voltak a legsikeresebb évek, legszebb pillanatok pályafutásod során?

Z.A.:

A legjobban az MTK-ban és Nyíregyházán éreztem magam. Mind az 5 gólomat az MTK-ban szereztem. Mivel túl sok gólom nem volt, ezért mind az 5-re szívesen emlékszem. Különösen a Sopron elleni mérkőzés volt jó, amikor az én duplámmal nyertünk! Pályafutásom legjobb pillanata mégis az volt, amikor pályára léphettem a Celtic Park-ban Bajnokok Ligája selejtező mérkőzésen 60.000 néző előtt. Hihetetlen volt!

Sokszor sérülés hátráltatott. Mit gondolsz, vihetted volna még ennél is többre, ha a sérülések nem szólnak közbe? Gondolok itt külföldi lehetőségre, esetleg egy válogatott meghívóra.

Z.A.:

Sajnos valóban sok sérülésem volt, 4 keresztszalag-szakadásból is visszajöttem, és volt még mellette 2 porcműtétem is. Bár nem tudom, hogy ezt a cikket foglya-e olvasni, de szeretném megköszönni Dr. Abkarovits Géza főorvos Úrnak, hogy mindig rendbe tudta tenni a lábamat, és tovább folytathattam a pályafutásom! A kérdésedre is válaszolva, biztos vagyok benne, hogy több is lehetett volna benne, pl, amikor az MTK-ban voltam, közel voltam egy Ausztriai első ligás szerződéshez, de sajnos megsérültem. Azt hiszem a felnőtt válogatott egy szép álom maradt volna, de ki tudja….:)). Már nem bánom, hogy így alakult, sok országba eljuthattam az U21-es válogatottal, és a klubcsapataimmal is. Így kellett lennie!

2011 nyarán érkeztél Putnokra. Hogy érezted magad Gömörben? Gondoltad volna akkor, hogy itt fejezed be a pályafutásodat?

Z.A.:

Amikor nevelő edzőm Kádár Zsolt Putnokra hívott, szívesen jöttem, mert komoly célt tűztek ki abban az évben is a putnoki vezetők. Ezt akkor sikerült is elérni, hiszen Koszta Peti irányításával sikerült megnyernünk az NB III-as bajnokságot. Amikor ide érkeztem, tudtam, hogy itt fogom befejezni a karrierem, mert edző is vagyok a Sajóvölgye Focisuliban, az U10-es csapatnak vagyok az edzője, amit nagyon élvezek, és nagyon jó átadni a fiataloknak azt, amit valaha én tanultam.

Mi lesz ezután? Vannak terveid a civil életben?

Z.A.:

Ahogy az imént is mondtam, a Focisuli alkalmazásában állok, tehát nem szakadok el a labdarúgástól, de most már az utánpótlás képzés a munkám,és ennek nagyon örülök! Nagyon sok mindenkinek tudnék köszönetet mondani, de kiemelném a Feleségemet, a Szüleimet és Kádár Zsoltot, akik nélkül biztos, hogy nem jutottam volna el idáig!!! A következő félévben pedig hajrá Putnok, meg kell nyerni a bajnokságot, amikor tudok kimegyek, és szurkolok a fiúknak!!!

Azt hiszem a vezetők, játékosok és honlapunk nevében megköszönhetem Attilának mindazt, amit a putnoki labdarúgásért tett, és kívánhatok sok sikert neki a továbbiakban, hiszen egy új élet kezdődik számára! ‘Zab’ nem szakad el teljesen a klubunktól, hiszen a Sajóvölgye Focisuli edzői stábjában mondhatni, hogy szinte napi kapcsolatban lesz velünk!
Vigyázz magadra Attila, és sok-sok boldog évet Neked az edzői karriered során!!

Megosztás a Facebook-on

Régebbi hírek:

Feltöltés alatt!